Syftet: Syftet med laborationen var att ta reda på H2O temperatur ökning under en viss tid. Mitt jag och min labbpartner valde att kolla termometern 1 gång i minuten.
Materiel: Brännare, trefot, termometer och en bäggare.
Utförande: Vi började laborationen med att bestämma vem som skulle anteckna och vem som skulle passa H2O. Efter det tog vi fram allt material sedan så började vi labbprationen.
Resultat: Termometern började på 21 grader och slutade på 98 och om vi hade fortsatt så skulle temperaturen förmodligen ha sänkts med andra ord H2O hade nått sin kokpunkt. Här är en tabell på resultatet
Slutsats: Desto högre temperaturen blev desto mindre ökade termometern. Termometern slutade på 98 grader. Anledningen att temperaturen ökade mindre desto mer tiden gick beror på att när temperaturen är hög så rör sig molekylerna desto mer och därför så blir det svårare för temperaturen att koma igenom. Vissa personer fick över 100 grader t.e.x 110. detta kan ha berott på att de mätte i botten av bägaren. I och med detta så mättes temperaturen på flamman istället för temperaturen på H2O och en flammas temperatur kan bli mycket mer än 100 grader.
Hade H2O varit under 0 grader hade vattnet nått sin frys punkt och då hade H2O varit i fast form.
Fel källor: Egentligen så är kopunkten 99,8 grader celsius och vi fick bara 98. Detta kan ha berott på att jag termometern inte mätte exakt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar